Recepta amb ametlles

COM FER CREMA D´AMETLLES

A continuació us poso una recepta que he incorporat fa poc. Recordar-vos que aquest dimecres 25 de setembre a les 19 hores faig una xerrada sobre “Com menjar ecològic sense que la butxaca se´n ressenti” a EL TEU ESPAI, l´entrada és gratuïta. També que les inscripcions ja estan obertes per als tallers de cuina que dono a COTXERES DE SANTS: “CUINA ECOLÒGICA DE TEMPORADA” i el taller de “POSTRES ECOLÒGICS”. Més informació de les properes activitats AQUI

elaboració pasta o crema d´ametlles bcHi ha un ingredient molt interessant que no acostumo a comprar pel seu elevat preu és la crema d´ametlles, també coneguda com a mantega d´ametlles o pasta d´ametlles.  Vaig trobar no fa gaire una recepta de com fer cremes de fruits secs a Vida en tu comida, i seguint les instruccions a partir d´ametlles crues pelades i triturant en un processador d´aliments durant només un-dos minuts, cada hora ( excepte a la nit ), al cap de 24 hores les ametlles es transformen en una pasta untable i oliosa.

llet ametlles bcLa crema d´ametlles es pot transformar en llet d´ametlles afegint una cullerada de postre per got d´aigua calenta, queda molt bona inclús sense afegir-hi sucre ni cap endolcidor. La pasta d´ametlles un cop feta es pot guardar a la nevera i dura més temps que els bricks de llet ja feta.

ingredients crema de cigrons i verdures bcRECEPTA CREMA DE CIGRONS I VERDURES  (amb pasta o crema d´ametlles): cigrons cuits, carbassó cru, pebrot escalivat, 1 ceba tendra, 1 fulla de sàlvia fresca, 1 cullerada sopera de crema d´ametlles, un rajolí d´oli d´oliva. Triturar-ho tot fins que quedi consistència de crema. Es pot pendre freda o escalfar una mica. 

crema de cigrons i verdures bcAixí és com queda la crema, aquesta recepta la vaig fer aprofitant cigrons cuits i pebrot escalivat que em sobraven i també carbassó cru, ja que la vaig fer al principi del mes de setembre que encara feia calor. Bon profit !

Rosa Ana Segura Cuella, naturòpata i herbolària artesana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s